Notícies de l'escola

Notícies generals del Mowgli
Divendres, 08 Desembre 2023 14:39

Sant Nicolau, Patró dels Infants

Com cada any, hi ha una tradició que sempre arriba i emociona. 

Sant Nicolau és una festa emotiva, especial i molt arrelada a l'Escola Mowgli. Enguany, l'hem volgut adaptar als nostres temps, ampliant mirades. Per això, aquest matí el Patró ens ha sorprès amb un nou vestit, un que no representa només al personatge i la seva cultura, sinó que va més enllà, representant els drets de tots els nens i nenes del món. 

A la cara del nou vestit, predomina el color verd de l'Escola, que també és símbol de la natura i color de l'esperança. També hi ha blanc, representant la puresa i innocència de la Infància. A l'esquena, brillen franges de colors variats, simbolitzant tots els drets que tenen els nens i nenes: anar a l'Escola, tenir un nom, família, etc. 

La classe de Mowglis vam iniciar un projecte el mes de setembre per a conèixer la vida d'aquest Sant, la seva religió, les costums de la seva època i el motiu pel qual aquest personatge ha perdurat al llarg del temps. I és que Nicolau va dedicar tota la seva vida a cuidar dels nens i nenes i, avui dia, aquest objectiu segueix igual de vigent a través de la defensa dels Drets dels Infants. 

La festa de Sant Nicolau promou un missatge engrescador i a favor d'un entorn i una convivència pacífica, col·laboradora, igualitària, respectuosa i plena d'oportunitats. Per aquest motiu, no només s'ha actualitzat la vestimenta, sinó també renovant les lletres de les cançons del concert posterior. 

Moltes gràcies Susanna i Charo per la feina de disseny i costura.

Us deixem records del dia d'avui a la Galeria d'imatges.