Viu l'estiu!

Arriba el final de curs i amb ell la necessitat de compaginar el calendari laboral dels pares i mares amb les vacances escolars dels fills. Aquesta situació genera un cert neguit a les famílies: quines són les activitats més adequades? L’apuntem sol o amb els amics?  Estarà preparat per anar de campaments? Podem comptar amb els avis o familiars?

És el moment en el que desplegueu agendes i voleu quadrar el calendari amb les activitats més adients perquè els vostres fills segueixin creixent i aprenent mentre gaudeixen d'un estiu inoblidable. Hi ha diferents alternatives, com ara els campaments, les colònies o els casals d'estiu. Sigui quina sigui la que escolliu, ha de servir perquè els nens i nenes puguin passar-ho bé i fer nous amics, sovint en entorns diferents a l'habitual, tot vivint enriquidores experiències.

A l'hora de decidir-vos, heu de tenir en compte diferents aspectes, com ara els tipus de casals, activitats o campaments que hi ha per la zona, el preu, l'horari o l'edat dels vostres fills. Hi ha opcions per a totes les edats i per a tots els gustos. L'especialització és cada vegada més gran. Podeu trobar-ne d'enfocades a l'estudi d'idiomes, esportives, de muntanya, tecnològiques o musicals. També és molt habitual que els casals o campaments combinin activitats diferents.

És molt important que involucreu els vostres fills a l'hora d'escollir les activitats perquè estiguin en concordança amb les seves aficions. Potser no són els horaris o la localització que ens agradaria, però hem d'escoltar les preferències dels nens i invertir temps en trobar una activitat que se'ls adapti bé.

En tot cas, és important tenir en compte si els teus fills necessiten molta activitat o són més bé tranquils, si es troben més còmodes amb molta gent o en grups reduïts i també si els agraden més les activitats esportives, les de natura o les relacionades, per exemple, amb l'art.

Segons els experts, no es pot parlar “d’edats idònies” per anar a un casal o a unes colònies. “El que s’ha de procurar és els objectius i activitats s’adiguin amb les edats dels nens i els seus interessos”, explica Segundo Moyano, director del Grau en Educació Social de la UOC. Quan són més petits, anar al casal que organitza l’escola -si és el cas- els ajudarà a sentir-se més segurs: coneixeran l’espai, a la majoria dels companys i, en moltes ocasions, alguns dels monitors. A l’hora de decidir si estan preparats per altres activitats, vosaltres sou qui millor els coneix. Hi ha nens que s’adapten i estableixen vincles ràpidament i d'altres que patiran més l'angúnia i la inseguretat.

La ciutat d’Igualada i les seves poblacions veïnes ofereixen un amplíssim ventall d’activitats d’estiu. Des dels ajuntaments, de les escoles, de les entitats de lleure, dels clubs esportius i d’entitats privades s’encarreguen de presentar una oferta que abarca a totes les edats i interessos.

Per altra banda, la Generalitat també organitza el programa “L’estiu és teu” en el que organitza colònies per a nens i nenes de 5 a 16 anys en els diferents albergs de Xanascat. També hi ha molta varietat de temàtiques per escollir: idiomes, multiesportives, d’astronomia, música, teatre, circ, etc.

Finalment, des de l’AMPA de l’Escola Mowgli també s’organitza l’Escola d’Estiu que enguany té com a títol “Viu Igualada”. Durant diverses setmanes s’ofereixen activitats de tot tipus a nens i nenes de 3 a 12 anys: tallers d’experimentació, ambientals, excursions, bivac, acampades, piscina, jocs d’aigua i un llarg etc.

Qualsevol activitat d'estiu ben organitzada és un lloc perfecte perquè els vostres fills comparteixin idees, vivències i coneixements amb altres nens en un entorn diferent. Si la decisió és encertada, estaran garantides la diversió i un munt d'experiències emocionals i educatives. Així que no ho dubteu i comenceu la recerca!

 

                                                                                                                                                                                                   Carles Casanova i Jordi Rojas

 

 

Estàs aquí:Escola Mowgli General Escola Viu l'estiu!

D’acord amb el que estableix la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la informació i el comerç electrònic, t’avisem que al navegar per aquest espai web acceptes expressament l’ús de cookies. Sobre la Propietat Legal i el Copyright