23 Juny 2019

Sovint diem que el temps passa volant, però no és cap tòpic: a l’escola literalment el temps ens vola. I és que el curs se’ns fa curt quan el vivim de manera tan intensa i ens fixem en el sac que hem omplert gairebé del tot: noves vivències, sensacions, coneixements, anècdotes, amistats... Des de l’Escola, hem fet el possible per oferir totes aquestes oportunitats als vostres fills i filles, perquè puguin anar omplint la motxilla que els acompanya sempre.

Ha estat un any intens i molt productiu: nova Direcció, viatges del nostre projecte Erasmus+, trobades amb l’equip impulsor d’Escola Nova XXI o l’estrena de les noves instal·lacions a la Llar i Infantil, entre altres. Tot el personal i claustre de mestres del Mowgli estem orgullosos de la feina feta i contents de formar part d’aquesta escola que és una casa.

També volem agrair l’acompanyament d’aquelles persones que ens han ajudat en el dia a dia, com són els alumnes de pràctiques, professionals que han fet alguna substitució i les famílies, especialment les famílies, sempre disposades a donar un cop de mà quan faci falta i amb tot allò que faci falta.

Però encara no el podem tancar del tot el curs escolar, perquè creiem que no s’acaba fins que hagin passat els mesos d’estiu, que són també una bona manera d’adquirir oportunitats educatives per a la vida.

Seguint els consells de la bona amiga Rosa Miralles, educadora emocional que ens ha ajudat molt durant aquest curs a tot l’equip docent, ens apropiem d’algunes de les seves idees per gaudir d’un estiu com cal:

Fer una cabana amb sostre (no serveix un corralet) usant qualsevol material que tinguin a l’abast: millora l’orientació espacial, la força muscular, la coordinació de moviments...
Dormir a l’aire lliure o almenys dins de la cabana, ben aïllats de la humitat del sòl i protegits amb mantes o sacs de dormir; s’educa la capacitat de preveure, superar pors, organitzar-se.
Recollir herbes aromàtiques i fer colònia, vinagretes o infusions: millora els sentits, s’aprenen els noms de les plantes i s’exercita la paciència.
Parar la taula amb estil i harmonia i després desparar-la: millora l’orientació espacial, el sentit de l’estètica i la responsabilitat.
Pescar capgrossos o granotes en una bassa, amb l’ajuda d’un caçapapallones o similar: millora l’observació, els reflexos i la motricitat fina. Bé, tampoc cal torturar els animalets: s’observen una estona i després es deixen en llibertat.
Trepitjar l’herba descalços: millora la circulació, el sentit del tacte i l’atenció, perquè cal anar amb compte de no clavar-se una branqueta punxeguda o una pedreta.
Banyar-se en un llac o en un riu: tot un exercici de superació personal.
Llegir un llibre estirat en una ombra, escarxofat en un sofà, assegut en un gronxador: millora la imaginació, el llenguatge i l’atenció.
Fer jocs de taula en família després de sopar.
Fer la compra: estimula el càlcul, la responsabilitat, les bones maneres...
Escriure una carta o una postal, amb paper i bolígraf, bona lletra, sense faltes ni guixades (caldrà fer un esborrany abans), ficant-la en un sobre, enganxant un segell, buscant una bústia per enviar-la i pensant en la persona que la rebrà i que potser contestarà. Estimula l’empatia, la bona lletra, l’ortografia, l’atenció, la paciència i l’amabilitat.
Modelar objectes amb fang fet amb sorra i aigua. Millora l’observació, la motricitat i l’expressió artística.
Aixecar-se molt aviat per veure la sortida dels sol o una nit estrellada i gaudir del moment màgic en silenci. Millora la connexió amb la natura i l’observació.
Fer una guerra d’aigua, amb globus (que després s’han de recollir) o pots.
Gaudir de les tradicions i festes de l’estiu, com ara festes majors o correfocs.

Que l’estiu no sigui un trencament, sinó més aviat una necessitat de fer les coses que durant el curs escolar no fem. Busquem el temps, que hi és, gaudim-lo i planifiquem-lo perquè cada dia hi hagi una vivència nova per posar dins el sac. Tanquem bé el curs escolar i gaudiu molt dels vostres fills i filles.

Que passeu molt bon estiu i ens veiem de nou el mes de setembre!
Equip Directiu

11 Juny 2019

El passat dissabte 8 de juny vam celebrar la ja tradicional festa d'extraescolars. Ens ho vam passar d'allò més bé fent esports, manualitats, esmorzant i amb la festa de l'aigua. El temps ens va acompanyar i tot va anar molt bé. 

Durant la darrera setmana donarem la foto impresa a tots aquells i aquelles que vau poder venir. 

Galeria d'imatges

Moltes gràcies i fins l'any vinent.

10 Juny 2019

Aquesta Cantània l’hem fet molt “Brossa”...

07 Juny 2019

Aquests dies hi ha la tercera trobada del programa Let's Plug. En aquesta ocasió l'Imma, la Clara i el Yannick són a Polònia per compartir noves experiències relacionades amb la robòtica i la innovació.

Pàgina 1 de 41
Estàs aquí:Escola Mowgli Blocs Cicle Superior Mowglis

D’acord amb el que estableix la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la informació i el comerç electrònic, t’avisem que al navegar per aquest espai web acceptes expressament l’ús de cookies. Sobre la Propietat Legal i el Copyright