"D'on venim?", el projecte dels alumnes de Cicle Mitjà

Coneixem la nostra família? Sabem si algun familiar viu fora de Catalunya? Els nostres avis van néixer a Igualada?

Aquestes són algunes de les preguntes que hem intentat resoldre durant aquestes setmanes en el projecte "d'on venim?".

 

D'on venim els Baloos?

Els Baloos hem estat descobrint els origens geogràfics o culturals de la nostra família a partir de l'elaboració de l'arbre genealògic. Hem descobert familiars que viuen o vivien fora del nostre país o, fins i tot en un altre continent. Això ens ha permes investigar i descobrir característiques d'altres cultures i zones com els idiomes (xinès i àrab), les mobilitzacions de les persones per buscar un lloc millor per viure, els diferents tons de color de la pell,...

També hem tingut l'oportunitat de rebre a molts àvis i àvies a l'escola per saber una mica més com era la vida quan ells/es eren petits. 

Aquest projecte ens ha ajudat a ser una mica més conscients de la nostra família i dels canvis a nivell qualitat de vida que hi ha hagut al llarg del temps. 

No us perdeu les fotografies!

 

D'on venim els Koticks?

Partint de les maquetes que vam fer del Sistema Solar, els Koticks ens vam qüestionar molts aspectes dels nostres orígens i del món en general. Així doncs, vam decidir començar investigant sobre els propis origens, elaborant un arbre genealògic i ubicant els nostres familiars més propers en un mapa pla de la Terra i conèixer més i millor aspectes com: els continents, les cultures, els idiomes i alguns dels països més importants. També ens vam ubicar en atles i mapes interactius online, i vam parlar de plànols i d'escales.

Però la part del projecte que més ens va agradar va ser poder escoltar experiències en primera persona, la història explicada en directe i en exclusiva. Molts àvis i àvies ens van voler acompanyar per donar-nos més detalls de com era la vida fa uns quants anys. Molts ens detallaven com era la ciutat d'Igualada durant la infantesa; d'altres, ens narraven aventures de viatges llargs i durs, d'un país a un altre. Nosaltres, de moment, no podem anar massa lluny físicament, però sí que podem viatjar tan com volguem en el temps. A través d'aquests relats, ens vam animar a descobrir la nostra Igualada antiga fins a arribar als orígens de l'Aqualata medieval. Vam visitar llocs antics i, fins ara desconeguts, de la ciutat a través d'un historiador i, aquest dijous, tanquem aquest intens, productiu, emotiu i genial projecte a través d'una gimcana per la ciutat. 

Us deixem imatges del projecte i un petit homenatge als nostres àvis i àvies, de qui podem aprendre moltíssim escoltant i reflexionant sobre la nostra història. 

 

 

 

Estàs aquí:Escola Mowgli Blocs Cicle Mitjà Baloos Cicle Mitjà "D'on venim?", el projecte dels alumnes de Cicle Mitjà

D’acord amb el que estableix la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la informació i el comerç electrònic, t’avisem que al navegar per aquest espai web acceptes expressament l’ús de cookies. Sobre la Propietat Legal i el Copyright